måndag 28 november 2016

Hur du startar om en dålig dag

Vi har alla haft dagar som vi önskar skulle vara över så snabbt som möjligt. Eller dagar man känner sig helt oinspirerad och omotiverad till allt. Eller du är helt enkelt bara på dåligt humör. 

Här kommer jag med några användbara tips om hur man "omstartar" en dålig dag så att man kan njuta resten av dagen!
Släppa ut det & låta det gå

Erkänn att du har en dålig dag eller att du är på dåligt humör, det är det första steget för att ändra sitt perspektiv under dagen. Oavsett om något är litet eller sort, är det alltid bäst att släppa ut det iställer för att ha allt inom sig.

Om du har någon du litar på, prata med dem och låt dem veta hur du känner, det är alltid bra att utbyta tankar och ord med någon. 

Släppa ut det och låta det gå, genom att göra detta kommer du känna enorm lättnad under resten av dagen.
Distrahera dig

Om du arbetar på något och känner dig frustrerad, får inte det gjort på ett bra sätt eller känner dig bara allmänt stressad, är det alltid bra att ta en paus, gå på en promenad och distrahera dig. När du känner dig mer tillfreds kan du komma tillbaka till det och du kommer att arbeta på det med ett färskt nytt perspektiv.

Några andra saker du kan göra för att distrahera dig själv om du inte får en uppgift eller ett projekt gjort är:

  • Lyssna på musik som gör dig glad, The Beatles, The Doors och Jefferson Airplane hörs just nu i mina lurar då jag har en dålig dag eller känner mig bara allmänt stressad.
  • Gör någonting du tycker om som att måla, rita, teckna, sjunga eller dansa!
  • Se på en film eller en serie som gör dig glad.
  • Gå på en promenad eller träna.

Du kan göra något som kommer att hjälpa dig att njuta resten av dagen. 
Ta beslutet om att starta om din dag

När du erkänt vad som gjort att du har en dålig dag kan du nu låta det gå, du kan starta om din dag genom att medvetet ta nya beslut. 

Oavsett hur illa din dag kan vara, kan du alltid välja att distrahera dig själv eller ditt sinne från denna situation och börja om på nytt.
Ha tålamod

Vissa dagar är alltid lite svårare att starta om än andra. Om du har gjort ett misstag, lär av det så du vet hur du ska göra nästa gång. 

Du måste ha tålamod och ge det lite tid. Ge inte upp, ha en positiv attityd och välj att göra din dag bättre så går allt bra. 

Kom alltid ihåg att att vad du än går igenom så kommer allt att bli bättre, särskilt om du gör något för att förbättra den. 

Gå inte in i tankesättet om att ha en dålig dag, dålig vecka, dålig månad, dåligt år eller dåligt liv.. Gå nu vidare och njut av din dag!

Jag hoppas denna "guide" eller snarare tips om hur du förbättrar din dag hjälper dig lite med ditt tankesätt, puss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar