söndag 4 december 2016

Att vara jordad, jordande meditation

När vi hänvisar till jordning och är jordad, betyder det i vilken utsträckning att din själ och din energi är anslutna med jorden och energin i jorden.

Att vara jordad innebär att din själ är förankrad både till din fysiska kropp och den fysiska jorden. Energin i kroppen består av energin från din själ, från jorden, och energin från det gudomliga.

Med vår upptagna livsstil, har vi jobb, familjer, ärenden att springa, och sysslor att göra, och vi befinner oss att spendera mycket tid på internet utanför och ännu mindre tid att fokusera på oss själva.
Det finns många olika sätt att skapa en länk mellan dig och jorden. Att lära sig att jorda sin energi är mycket lätt, och när du utövar den ett par gånger, kommer du att kunna snabbt och effektivt jorda dig på en daglig basis. Eftersom jord och att bli nära med jorden är så avkopplande och tar väldigt lite tid, kan det vara något som du väljer att göra som en meditation - i små stunder, flera gånger om dagen. 

Hur du jordar dig själv, ett sätt av många

Hitta en bekväm plats att sitta. Någonstans där fötterna kan stadigt ligga på marken och ryggen kan ha ett stöd att luta sig mot - en stol kan vara bra för detta, eller en soffa där du kan röra golvet med fötterna. Ha fötterna på marken, blunda och placera händerna i knät med handflatorna uppåt. 

Ta några djupa andetag, andas sakta in och andas sakta ut, märk att dina lungor fylls upp med luft och magen expanderar med varje inandning. Andas, märk hur magen krymper och dina lungor är helt tömda. 

När du gör det, ta del av någon ångest eller oro som redan glider bort, helt enkelt genom denna åtgärd. Tänk dig själv andas in vitt ljus det gudomliga, och utandningen är bekymmer, tankar eller oro som kan visualiseras som grå rök. Andas vit och kärleksfull energi och andas sedan ut grå rök. Släpp taget. 

Fortsätt denna övning tills du känner dig redo att gå vidare. 
Börja fokusera din energi nedåt, visualisera att din energi i kroppen flyter nedåt till jorden, ut genom fötterna. Föreställ dig att trädstammen sträcker sig ner från dina fötter, genom golvet i ditt hus, genom källaren genom husgrunden och slutligen bryter sig igenom jorden. Fortsätt att föreställa dig denna trädstam som reser sig ner genom jorden, hur den bryter sina rötter igenom lager och lager av berggrund, tills stammen når slutligen jordens medelpunkt.

Föreställ dig sedan denna energi som starkt och elektriskt och följ sedan det som pulserar och strömmar tillbaka upp till din trädstam. Med varje andetag, titta på och medvetet känna den helande energin som flödar upp till din trädstam, genom lagren av berggrunden genom sedimentet genom grunden för ditt hus, genom din källare, och slutligen genom golvet under fötterna. Känn som att energin når fötterna och strömmar in din fysiska kropp.
När energin når botten av dina fötter och börjar strömma in i din kropp, tänk dig att det går in i kroppen genom den högra foten, flyter upp på den högra sidan av kroppen, reser upp på höger ben, låret, höften, magen, bröstet och genom halsen till kronan. Föreställ dig då att denna energi flödar tillbaka ned genom kronan, efter den vänstra sidan av kroppen, tills att det kommer ut genom den vänstra foten, tillbaka in i jorden. Ge det en färg som flyter med din anslutning till jorden - guld, mörkbrun, röd lera, mossgrön, svart, havsblått - vad som känns rätt för dig.

Alla kan dra nytta av att ta en stund att fokusera på sig själva och deras samband med jorden. 

Med lite övning kommer du att få möjlighet att utföra en jordande meditation på under 5 minuter - så att du tar din frihet till att lätt få tillgång till lugn och stabilitet nästan var som helst, när som helst.

1 kommentar: