onsdag 7 februari 2018

Babbel om Draken & Topelius

Det har hänt en del grejer sedan sist, jag blev färdig med min alldeles egna utställning "Draken & Topelius" som kommer ifrån en berättelse Topelius skrev då han var ung. Det är ju Zackarias Topelius jubileumsår 200 år iår och jag tyckte att det var passande nu då jag ställer ut i Nykarleby och denna berättelse är ju helt otroligt fantasifull och intressant gentemot vad han har gjort tidigare, en cool gubbe helt enkelt!
Draken
En hiskelig drake kom en gång flygandes och satte sig på Nykarleby kjörktorn. Det var flere som sköto på honom, men han rördes ej. Jag klev opp och tog uti honom, han klöste mej duktigt, men jag höll fast. Så föllo vi båda i forsen, där drunknade draken men jag rev utav honom några tänder och simmade i land, men när jag gick hem, fälte jag bort en utav drakens tänder och där växte upp en gammal arger käring och jag började att slåss med henne och jag gav henne en sådan örfil att hon tumlade i forsen. Men hon hade så tilltygat mig att jag så faslig ut. Slut.
Så från denna berättelse skapade jag tre verk gjorda med tusch på A3 akvarellpapper och satsade väldigt mycket på linjer och detaljer, något man kan ofta känna igen med min konst. Vernissagen var den 1:a februari vid Rådhusgalleriet i Nykarleby tillsammans med Konstringens årsutställning och det var så otroligt roligt och jag fick väldigt bra respons som boostade mitt självförtroende något! Det kom väldigt mycket folk på Vernissagen och trots att jag är väldigt nervös av mig och "dålig" på att prata inför folk så gick det väldigt bra. Om ni har vägarna förbi Nykarleby så får ni gärna besöka utställningen! 
Det som står på schemat just nu är att DJ:a på After Eight på fredag då de har TGIF varje fredag med en DJ, lite Culture Club och Examensarbete. Är väldigt tudelat med vad jag ska skapa och åstadkomma, ni som känner mig vet att jag är en perfektionist av mig och brukar oftast slänga bort det jag skapar och göra en ny direkt efter. Men denna gång ska jag skapa flera olika grejer och sedan skapa ett sammanhang vartefter, tror jag. Som sagt, jag är tudelad och har en del inspiration men ingen aning och var jag ska börja och med vad. 

Men det är väl bara att sluta vänta på mer inspiration och bara börja skapa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar